Obsahuje prvotriednu bio instantnú kávu 100% arabica a 20% extrakt zo zelenej kávy s 50% kyselinou chlorogenovou (Fair Trade).
Vynikajúca je aj chuťou a pozitívnymi fyziologickými účinkami na organizmus. Vďaka extraktu zo zelenej kávy a obsahu kyseliny chlorogenovej znižuje premenu sacharidov na tuk a je tiež účinným antioxidantom. Zelené kávové zrno má svoj názov, samozrejme, podľa farby a jeho tvar je podobný svojmu hnedému náprotivku, len je oveľa zdravší ako on.
Okrem toho, že si vychutnáte lahodnú kávu, pôsobí na spaľovanie tukov a má antioxidačný účinok, znižuje hlad a dodáva energiu na celý deň bez preťaženia srdca. Zelená káva ju vďaka obsahu kofeínu osviežuje, povzbudzuje a aktivuje, hoci kofeín v nej nie je rovnaký ako v čiernej káve. Obsah kofeínu v čiernej káve aktivuje organizmus len krátko a nárazovo, no kofeín v zelenej káve dosahuje rovnaký účinok pomaly a dlhodobo.
Obsah kyseliny chlorogénovej v zelenej káve
Zelená káva obsahuje veľké množstvo kyseliny chlorogenovej, no čierna káva obsahuje len malé percento tejto látky, ktorá sa pri pražení rozkladá. Kalifornská univerzita uvádza, že zelené kávové zrná obsahujú 34,5 až 41,5 mg kyseliny chlorogénovej na gram, pričom po upražení kávových zŕn (230 stupňov po dobu 12 minút) toto množstvo zníži takmer na polovicu.
Vlastnosti spotrebiteľov zelenej kávy
Konzumačný účinok zelenej kávy sa pripisuje antioxidantu, ktorý sa v tejto látke nachádza vo vysokých koncentráciách. Tento antioxidant je kyselina chlorogenová, o ktorej výskumníci preukázali, že inhibuje absorpciu glukózy v tenkom čreve a zabraňuje absorpcii veľkého množstva glukózy z pečene. Vďaka týmto vlastnostiam kyselina chlorogenová znižuje množstvo glukózy v krvnom obehu, takže telo je nútené využívať svoje tukové zásoby, čím sa množstvo telesného tuku výrazne znižuje. Výskum ukázal, že pravidelná konzumácia zelenej kávy môže stratiť 10% telesnej hmotnosti za 12 týždňov. tento extrakt nemá žiadne vedľajšie účinky. Extrakt zo zelenej kávy je bez kofeínu a nevyvoláva v tele žiadne negatívne účinky.
Zaujímavosti:
Zelená káva, alebo ako sa tomu vo svete hovorí: coffea robusta. Je to tropický ker alebo strom vysoký 5-6 metrov, z ktorého semien pijeme nápoj. Coffea robusta je variantom coffea canephora. Jeho výrobné oblasti sú najmä Pobrežie Slonoviny, Kamerun, Uganda a Angola. Jeho pestovanie je rozšírené dokonca aj v Ázii a Oceánii.
Káva a krása! Vo svete sa už káva používa aj v kráse. Mletá káva sa používa hlavne na čistenie tela. Káva by mala byť známa tým, že pri správnej príprave čistí a hydratuje pokožku a spomaľuje proces starnutia ako antioxidant! Aj dnes sa v kúpeľných procedúrach čoraz častejšie používa kávový masážny krém.
A čím je táto kyselina chlorogenová taká výnimočná?
1. Pretože sa už nenachádza v tepelne upravenej, ani praženej káve.
2. Pretože zrýchľuje metabolizmus, prispieva k prirodzenému chudnutiu.
3. Znižuje premenu prijatých sacharidov na tuk.
4. Zlepšuje mikrocirkuláciu buniek, preto je vhodný aj na doplnenie tréningových programov na spaľovanie tukov.
Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; Vegánsky; Bez tuku; Nízky obsah nasýtených tukov; Nízky obsah cukru; Bohaté na vlákninu; Zdroj bielkovín
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
Množstvo podľa chuti dáme do hrnčeka, dolejeme horúcou vodou a premiešame. Okoreníme podľa vlastnej chuti.
Zloženie
Prírodná 100% arabská instantná (okamžite rozpustná) káva, 20 % extrakt zelenej kávy s 50 % obsahom kyseliny chlorogenovej
Tabuľka zložiek
Energie | 1171 kJ/280 kcal |
Tuky | 0,24 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 0,16 g |
Sacharid | 44 g |
- v ktorom cukry | 1,6 g |
Vláknina | 16 g |
Bielkovin | 17,32 g |
Soľ | 0,64 g |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Dôležité zdravotné varovania
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!