Zázvor je obľúbenou ingredienciou ázijskej a indickej kuchyne a v medicíne sa používa už tisíce rokov.
Potraviny obsahujúce zázvor zahŕňajú perník, koláče, pochutiny, pečienky, zázvorové pivo a širokú škálu slaných receptov. Dá sa z nej pripraviť čaj, káva, výborne ladí ku kyslým jedlám, ale je aj obľúbeným dochucovadlom sladkostí a cukroviniek.
Obsahuje stovky zlúčenín a metabolitov, ktoré môžu prispieť k zdraviu a hojeniu.
Konzumovaný ako čaj upokojuje a podporuje potenie, pomáha zahriať telo v chladnom počasí alebo pri prechladnutí. Dokáže zmierniť bolesť svalov spôsobenú zvýšeným cvičením.
Neobsahuje významné množstvo kalórií, sacharidov, bielkovín ani vlákniny, takže dokáže efektívne podporiť diétu. Hodí sa k rôznym druhom morských plodov, pomarančom, melónom, bravčovému mäsu, kuraciemu mäsu, tekvici, rebarbore a jablkám. Podľa diétnych odporúčaní sa môže pridávať do ovocných štiav, domácich šalátových dresingov, alebo aj do receptov na ryby. Dá sa z neho urobiť pikantná škoricovo-zázvorová pečená mrkva, perník, tuniakový hamburger s príchuťou zázvoru, koriandra a limetky.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; Nízky obsah cukru; Bohaté na vlákninu; Obzvlášť nízky obsah sodíka/soľ
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
Na dochutenie podľa chuti
Zloženie
100% bio zázvor (zingiber officinale) zem. Môže obsahovať stopy obilnín, arašidov, orechov, sóje a sezamových semien.
Tabuľka zložiek
Energie | 1403 kJ/335 kcal |
Tuky | 4,2 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 2,6 g |
Sacharid | 57,5 g |
- v ktorom cukry | 3,4 g |
Vláknina | 14,1 g |
Bielkovin | 9 g |
Soľ | 0,03 g |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!