Sezamové semienka sú malé semená rastliny sesamum indicum bohaté na olej, ktoré rastú v strukoch.
Sezamové semienka majú mnoho potenciálnych zdravotných výhod a v ľudovom liečiteľstve sa používajú už tisíce rokov.
Z vlákniny 3 polievkové lyžice (30 gramov) sezamových semienok poskytujú 12 % odporúčanej dennej dávky, vláknina je životne dôležitá pre zdravie tráviaceho systému.
Sezamové semienka sú dobrým zdrojom bielkovín, ktoré sú základným stavebným kameňom tela. Nelúpané sezamové semienka sú obzvlášť bohaté na životne dôležité živiny vrátane vápnika. Namáčanie, praženie alebo klíčenie sezamových semienok môže zlepšiť vstrebávanie týchto minerálov.
Sezamové semienka sú dobrým zdrojom tiamínu, niacínu a vitamínu B6. Sezamové semienka obsahujú železo, meď a vitamín B6, ktoré sú potrebné pre tvorbu a fungovanie krviniek. Sezamové semienka obsahujú málo sacharidov, kvalitné bielkoviny a zdravé tuky.
Rastlinné zlúčeniny a vitamín E nachádzajúce sa v sezamových semienkach fungujú ako antioxidanty. Sezamové semienka sú zdrojom mnohých živín, vrátane zinku, selénu, medi, železa, vitamínu B6 a vitamínu E, selénu, železa, medi, zinku a vitamínu B6.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; Bezlepkové; Bez cukru; Bohaté na vlákninu; Bohaté na bielkoviny; Obzvlášť nízky obsah sodíka/soľ
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
konzumovať podľa chuti
Zloženie
100% organické čierne sezamové semienka (sesamum indicum); Alergény: sezamové semienka
Tabuľka zložiek
Energie | 2504 kJ/598 kcal |
Tuky | 50,7 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 7,9 g |
Sacharid | 10,2 g |
- v ktorom cukry | 0,2 g |
Vláknina | 12,0 g |
Bielkovin | 20,0 g |
Soľ | 0,03 g |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!