Kokosový cukor je prírodné sladidlo vyrábané odparovaním nektáru extrahovaného z kvetov kokosovej palmy. Kokosový cukor je bohatý na karamelové chute a vyzerá podobne ako hnedý cukor. Kokosový cukor možno použiť ako priamu náhradu bieleho a hnedého cukru na varenie, pečenie a do nápojov.
Kokosový cukor je jedným z najzdravších prírodných sladidiel používaných v juhovýchodnej Ázii už 5000 rokov na sladenie jedál a nápojov a postupom času sa jeho spracovanie nezmenilo. Sladký nektár z kvetu kokosovej palmy sa pri nízkych teplotách odparuje do kryštalického stavu. Jeho konzumáciou možno úplne nahradiť tradičný kryštálový cukor, možno ho konzumovať priamo ako sladidlo alebo na pečenie a varenie. Chutí karamelovo a má sladiacu hodnotu takmer podobnú cukru a na rozdiel od xylitolu a stivie sa dá skaramelizovať.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; S nízkym obsahom tuku; Nízky obsah nasýtených tukov
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
Môže sa použiť ako alternatíva k iným druhom cukru podľa chuti
Zloženie
100% bio kokosový cukor (cocos nucifera)
Tabuľka zložiek
Energie | 1653 kJ/395 kcal |
Tuky | 0,7 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
- v ktorom mononenasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
- v ktorom mononenasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharid | 94,2 g |
- v ktorom cukry | 85,0 g |
Vláknina | 0,7 g |
Bielkovin | 1,2 g |
Soľ | 0,3 g |
Vápnik | 318,0 mg |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Vyhlásenia
VYHLÁSENIE ALERGÉNOV
Týmto potvrdzujeme, že organický kokosový cukor neobsahuje žiadne látky spôsobujúce alergie alebo neznášanlivosť ako zložky alebo možnosť krížovej kontaminácie. Zoznam alergénov, ktoré pravdepodobne spôsobia nežiaduce reakcie u vnímavých jedincov, je uvedený v prílohe II k nariadeniu (EÚ) č. 1169/2011. Upozorňujeme, že toto vyhlásenie je založené na informáciách poskytnutých výrobcom produktu.
AUTENČNOSŤ
Bio kokosový cukor je 100% prírodný a neobsahuje žiadne prídavné látky ako cukry, kyseliny, farbivá, konzervačné látky atď.
GMO FREE
Bio kokosový cukor nepodlieha genetickým modifikáciám. Kontroly procesov sú zavedené, aby sa zabezpečilo, že nemôže dôjsť k náhodnej kontaminácii geneticky modifikovanými materiálmi alebo materiálmi získanými z nich. Týmto potvrdzujeme, že organický kokosový cukor nepodlieha označovaniu podľa nariadení EÚ 1829/2003/ES a 1830/2003/ES o geneticky modifikovaných potravinách a krmivách.
PESTICÍDY
Organický kokosový cukor je v súlade s požiadavkami uvedenými v nariadení Rady (ES) č. 834/2007 (a následných zmenách). Spĺňa tiež prísne normy ekologického poľnohospodárstva Soil Association. Počas výrobného procesu nie sú produkt a obalové materiály vystavené pesticídom ani rezíduám pesticídov. Pesticídy sa neskladujú na mieste, ani sa nepoužívajú vo výrobných alebo skladovacích priestoroch.
ŽIARENIE
Výrobok nebol ožarovaný a je v súlade s nariadením EÚ 1999/3/EC.
VYHLÁSENIE BSE
Bio kokosový cukor sa vyrába výlučne z rastlinných zdrojov a neobsahuje žiadne zložky živočíšneho pôvodu. Nepochádza zo žiadneho živočíšneho zdroja a neprišiel do kontaktu so žiadnymi zložkami živočíšneho pôvodu.
ZVYŠKOVÉ ROZPÚŠŤADLÁ
Vo výrobnom procese sa nepoužívajú žiadne zvyškové rozpúšťadlá.
HLADINA NEŽIADUCICH LÁTOK
Prísne kontrolovaný výrobný proces organického kokosového cukru zabezpečuje, že hladiny nežiaducich látok (ťažké kovy, PAH, mykotoxíny atď.) sú pod limitmi stanovenými legislatívou EÚ (nariadenie Komisie č. 2073/2005, č. 1881/2006 a následné zmeny) vrátane odporúčaní EFSA o kontaminantoch potravín.
VYHLÁSENIE O TESTOVANÍ NA ZVIERATÁCH
Produkt nebol testovaný na zvieratách.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!