Kelp sa objavil v miocéne, asi pred 20 miliónmi rokov, a odvtedy žije v plytkých oceánoch, ktoré sa nazývajú podvodné lesy. Rýchlo sa vyvíja, za ideálnych podmienok môže narásť až pol metra za deň, jeho celková veľkosť je 30-80 metrov.
Obsahuje veľa stopových prvkov, veľké množstvo draslíka a jódu. Ten je kľúčovou zložkou hormónov štítnej žľazy a jej podstatnou zložkou. Ideálny obsah jódu v tele je životne dôležitý a nedostatok jódu znižuje telesnú a duševnú výkonnosť tela.
Jeho dôležitou zložkou je alginát sodný, známy aj vo farmaceutickom priemysle, ktorý sa úspešne používa aj ako účinná látka v liekoch proti refluxu žalúdočnej kyseliny a refluxu. Po vstrebaní z tráviaceho traktu zmení zloženie slín tak, že baktérie v ústnej dutine sa už nedokážu prichytiť na zuboch. Zabráni sa tak tvorbe plakov a zubného kameňa a dokáže odstrániť aj už vzniknutý zubný kameň, pretože aktívne látky vstrebané z morských rias rozkladajú baktérie, takže zubný kameň sa ľahko odstraňuje kefovaním.
Môže sa použiť ako potravinárska prísada, pridávať do koláčov a ako zahusťovadlo do pudingových práškov, nealkoholických nápojov a omáčok. Zabraňuje tvorbe ľadových kryštálikov v zmrzline.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; Nízky obsah nasýtených tukov; Nízky obsah cukru; Bohaté na vlákninu; Obzvlášť nízky obsah sodíka/soľ
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = 3-5 g
1 porcia denne, zmiešaná s tekutinou alebo jedlom
Zloženie
Prášok 100% bioho kelpu (Ascophyllum nodosum – Fucaceae); Alergény: môže obsahovať prirodzene sa vyskytujúce siričitany
Tabuľka zložiek
Energie | 1268 kJ/303 kcal |
Tuky | 3,62 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 0,99 g |
Sacharid | 62,8 g |
- v ktorom cukry | 1,2 g |
Vláknina | 8,4 g |
Bielkovin | 4,92 g |
Soľ | 0,01 g |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!