Kardamón (Elettaria cardamomum) je jedným z najstarších korení na svete. Rastlina patrí do čeľade Zingiberaceae, do ktorej patrí zázvor a kurkuma. Struk kardamónu obsahuje malé, čierno-hnedé semienka, ktoré sa používajú na výrobu korenia známeho ako Kráľovná korenia.
Nasekaný a preosiaty organický kardamóm je úplne prírodné, aromatické bylinné korenie, ktoré obsahuje škrupinu struku aj semená. Vyrába sa lámaním celých sušených strukov kardamónu na malé kúsky. Granule môžu byť pridané do sladkých a slaných jedál, aby poskytli citrusovo-sladkú chuť a kvetinovú vôňu. Po uvarení z nasekaného a preosiateho kardamónu možno pripraviť voňavý čaj so sladkou, korenistou a kvetinovou vôňou a chuťou.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; Bez alergénov; S nízkym obsahom tuku; Nízky obsah nasýtených tukov; Bohaté na vlákninu; Bez sodíka/bez soli
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
konzumovať podľa chuti (max. 3-4 g denne)
Na kari, hranolky, polievky, omáčky, marinády alebo namočené v horúcej vode na prípravu kardamónového čaju
Zloženie
100% kardamóm (elettaria cardamomum), drvený, preosiaty
Tabuľka zložiek
Energie | 958 kJ/229 kcal |
Tuky | 1,4 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 0,5 g |
- v ktorom mononenasýtené mastné kyseliny | 0,6 g |
- v ktorom mononenasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharid | 23 g |
- v ktorom cukry | 5,1 g |
Vláknina | 48 g |
Bielkovin | 8,0 g |
Soľ | 0 g |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Vyhlásenia
Náš produkt je certifikovaný podľa ekologických noriem EÚ podľa nariadenia (EÚ) 2018/848 a britských ekologických noriem certifikovaných Soil Association s kódom GB-ORG-05.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!