Bulgur je celozrnné zrno bohaté na živiny, ktoré sa dobre hodí k mnohým potravinám.
Bulgur je neuveriteľne všestranné celozrnné zrno so starými koreňmi v kuchyniach Blízkeho východu, Stredomoria a západnej Ázie – a to z dobrého dôvodu.
Tradične sa výživné zrno používa v širokej škále jedál, vrátane šalátov tabbouleh a kisir, bulgur pilavi (pilaf), mäsových placiek kibbeh, kishk s fermentovaným jogurtom a pudingu kheer.
Nielenže je bulgur vďaka svojej jemnej chuti univerzálny, ale aj ľahko sa pripravuje a má mnoho nutričných výhod.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Neožiarené; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahujúce pridaný cukor; S nízkym obsahom tuku; Nízky obsah nasýtených tukov; Bez cukru; Bohaté na vlákninu; Zdroj bielkovín
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
konzumovať podľa chuti
Príprava: www.biomenu.sk/bulgur
Zloženie
100% organická tvrdá pšenica (triticum durum); Alergény: lepok; môže obsahovať stopy arašidov, sezamu, sóje a orechov
Tabuľka zložiek
Energie | 1543 kJ/369 kcal |
Tuky | 1,3 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharid | 70,3 g |
- v ktorom cukry | 0,4 g |
Vláknina | 8,7 g |
Bielkovin | 12,3 g |
Soľ | 1,25 g |
Priemerné hodnoty. Pravidelne kontrolujeme naše výživové informácie.
Varovania
- KvalitaKeďže ide o prírodný produkt, nutričné vlastnosti sa môžu meniť v závislosti od podmienok prostredia a v priebehu času.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!